Ország-tükör

Cimke: Ország-tükör,

Az Ország-tükör egy olyan összetett elemzés, mely azt kívánja szemléletesen és tárgyilagosan bemutatni, hogy Magyarországról a világban milyen kép él: milyen publicisztikák jelennek meg az országról, és milyen előjellel; a nagy gazdaságkutató cégek, hitelminősítők hogyan értékelik a magyar gazdaság teljesítményét; milyen minősítéseket ér el az ország a független intézetek által készített ország-rangsorokban (demokrácia minősége, üzleti környezet, korrupciós index, versenyképesség).

Az Ország-tükör azon piaci szereplők számára készül, akik a stratégiai döntéshozatal során nem hagyhatják figyelmen kívül Magyarország és a magyar gazdaság külső megítélésének tendenciáit, változásait. A Méltányosság Politikaelemző Központ kutatói stábja nem pusztán összeollózza, a Magyarországról megjelent elemzéseket, jelentéseket, prognózisokat és cikkeket, hanem feldolgozza azokat, és súlyozva, az összefüggéseket kiemelve, a háttérfolyamatokra rámutatva, elemző-értékelő módon tárja az eredményeket a megrendelő elé.

Az Ország-tükör sztenderd változata három szegmensből áll. Az első részben a nagy presztízsű politikai és gazdasági napilapok, hetilapok cikkeit és publicisztikáit dolgozzuk fel, súlyozva a különböző orgánumok között, felmérve a Magyarországgal kapcsolatos nemzetközi közvélemény dinamikáját. A második részben a gazdaságkutató cégek, hitelminősítők, befektetési tanácsadócégek jelentéseit és értékeléseit elemezzük, figyelembe véve minden olyan adatot, indexet és minősítést, ami a magyar gazdaságra közvetlen vagy indirekt hatással van. A harmadik részben a független intézetek által készített ország-rangsorok egyikét dolgozzuk fel hónapról-hónapra, bemutatva és értékelve az adott intézet módszertanát és az elmúlt évek tendenciáit.

Letölthető dokumentumok:

Miért A magyar jobboldal természetrajza Köztes demokrácia A nyugattalan Magyarország